پژوهش در اسلام، یک عبادت محسوب می‌شود

انتشار محتوا: ۲۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۱۰:۲۰ قبل از ظهر

امام جمعه گناباد با اشاره به برخی آیات قرآن کریم و روایات دینی گفت: پژوهش در اسلام به عنوان یک عبادت حساب می‌شود که نشانه های آن را می توان در اشارات متعدد قرآن کریم به مسئله تعقل، خردورزی و تفکر یافت.



به گزارش وب‌دا، حجت الاسلام صادقی نسب در اولین کارگاه اخلاق در انتشار آثار پژوهشی دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی شمال شرق کشور که در سالن ابن‌سینا دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد، افزود: اینکه پژوهش یک عبادت محسوب می‌شود، آداب خاص خود را نیز می‌طلبد که یکی از مهمترین این آداب، رعایت اخلاق پژوهشی است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گناباد، اظهار کرد: رازداری، نداشتن زیان و آسیب به دیگران و  امانت‌داری در پژوهش از جمله مولفه ‌های اخلاق پژوهشی است.
وی گفت: اگر امانت داری رعایت نشود و تقطیع نادرست در پژوهش‌ها انجام شود ممکن است موجب انتقال نادرست و حتی برعکس مطلب شود که از اخلاق اسلامی به دور است.
صادقی نسب در بخش دیگری از سخنان خود به سرقت‌های علمی اشاره کرد و گفت: همان‌طور که سرقت اموال در تمام دنیا به عنوان یک عمل زننده محسوب می شود و ناپسند و محکوم است، سرقت علمی نیز همین گونه است و  تضییع حق الناس است که محکومیت های مذهبی، اجتماعی و عقلی را به همراه دارد.
وی با تقدیر از نقش محققین، دانشمندان و اساتید در پیشرفت‌های علمی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد شده است، به اتهاماتی که برخی کشورها به پژوهش های ایرانی وارد دانسته‌اند اشاره کرد و اظهار داشت: برای تداوم پیشرفت در این مسیر، اساتید و پژوهشگران باید با نظارت خود تلاش کنند تا اخلاق پژوهشی بیش از پیش به عنوان یک فرهنگ دینی در بین محققان نهادینه شود.
یادآور می‌شود اولین کارگاه اخلاق در انتشار آثار پژوهشی دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی شمال شرق کشور با حضور معاونین و مدیران پژوهشی، سردبیران نشریات، روئسا و دبیران کمیته های اخلاق در پژوهش دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، بجنورد، بیرجند، گناباد، سبزوار، تربت حیدریه و نیشابور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی کشور، در سالن ابن سینای دانشگاه برگزار شد.

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس