انتشار 179 مقاله و چاپ شش کتاب

انتشار محتوا: ۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۲:۰۰ قبل از ظهر

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: در سال پژوهشی 95 – 94 ، به همت اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه، ضمن چاپ شش کتاب،  179 مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی منتشر شده است.



به گزارش وب‌دا، دکتر علی محمدپور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران نمونه دانشگاه علوم پزشکی گناباد به تشریح گزارش عملکرد یک ساله این معاونت پرداخت و گفت: اگر بخواهیم برنامه‌های پیش‌رو به بهترین شکل محقق شود، نیازمند بسترسازی هستیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته به ویژه از سوی ریاست دانشگاه، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در ابلاغیه جدید به عنوان یک معاونت مستقل و حتی ویژه در بین دانشگاه‌های هم تراز خود لحاظ شده است، اظهار کرد: با دلگرمی بیشتری در جهت بسترسازی لازم برای اهداف و برنامه‌های این معاونت تلاش می‌کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، شورای پژوهشی و شورای فناوری را دو مرجع سیاست‌گذاری‌های کلان در حوزه تحقیقات و فناوری عنوان و ابراز کرد: تولیدات علمی و فناوری و محصول محوری از رسالت‌های دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم و دو محور اساسی است که با بهره‌گیری از اسناد بالادستی و نیازهای منطقه‌ای و هم‌گام با سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی در حد توان خود، برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.
 دکتر محمدپور با بیان اینکه شورای پژوهشی در سال اخیر به سمت ساختارمند شدن حرکت کرده است، تصریح کرد: هم‌اکنون هفت شورای پژوهشی تخصصی در دانشگاه مشغول فعالیت است که با سیاست‌گذاری و هدف‌گذاری شورای پژوهشی فعالیت می‌کنند.
وی ادامه داد: در طول سال پژوهشی یعنی از آذرماه 94 تا کنون، این مجموعه حدود 140 طرح تحقیقاتی را بررسی و مصوب کرده که 47 طرح از آنها در طول این یک سال پژوهشی خاتمه پیدا کرده است.
وی از شورای فناوری دانشگاه به عنوان یک شورای فرادانشگاهی یاد کرد و افزود: ارتباط و تعامل خوب شهرستان در بخش صنعت با دانشگاه و همچنین حوزه‌های مختلف دانشگاه با هم شکل گرفته است که در نتیجه آن خوشبختانه توانستیم شاهد استقرار هسته‌های فناور، پذیرش ایده‌های محصول‌محور و طرح‌هایی باشیم که در زمینه تولید در حوزه سلامت و ثبت اختراع موفق باشند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: مدیریت پژوهشی شامل دبیرخانه شورای پژوهشی، واحد علم‌سنجی و وب‌سنجی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دفتر همکاری‌های دانشگاه و صنعت، دفتر نوآوری و مالکیت معنوی، شورای انتشارات، کمیته منطقه‌ای اخلاق در پژوهش‌های پزشکی، مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و تجهیزات پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، کتابخانه مرکزی، واحد فناوری اطلاعات، واحد آمار و مراکز تحقیقاتی توسعه اجتماعی و ارتقای سلامت و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت واحدها و بخش‌های معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه است که در راستای تحقق اهداف و برنامه‌های پژوهشی تلاش می‌کنند.
دکتر محمدپور با تاکید بر اینکه در بخش تولیدات علمی توانسته‌ایم در سال گذشته، انتشارات و مقالاتی در حد قابل قبول به چاپ برسانیم، اظهار کرد: در این مدت 179 مقاله از اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه در مجلات متبر داخلی و خارجی به چاپ رسید که 64 مورد از آنها در مجلات داخلی و خارجی با نمایه نوع یک جهانی منتشر شده است.
وی فاصله زیاد نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو با متوسط کشوری را از چالش‌های دانشگاه عنوان کرد و افزود: علیرغم اینکه تعداد اعضای هیئت علمی حتی با نیازهای آموزش متناسب نیست و اکثر وقت اعضای هیئت علمی به کار آموزش اختصاص دارد ولی با این وجود، رشد قابل توجهی در بخش انتشار مقالات داریم و از نظر میانگین تولیدات علمی، جایگاه خوب و قابل دفاعی در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم.  
دکتر محمدپور با بیان اینکه متوسط تولید مقاله به ازاء هر عضو هیئت علمی در کشور 6/. است، اظهار کرد: در دانشگاه علوم پزشکی گناباد، میزان تولید مقاله پژوهشگران تطبیق یافته بالای دو است که این نشان‌دهنده فعالیت بالای اعضای هیئت علمی دانشگاه در حوزه پژوهش علیرغم بار آموزشی زیاد آنها است.
وی با بیان اینکه پیشنهادات مختلف در بخش انتشارات بررسی، مصوب و حمایت می‌شود، عنوان کرد: در سال گذشته شش کتاب به چاپ رسید که نسبت به مدت مشابه آن، دو برابر شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه افزود: انتشارات دانشگاه از زمان پیشنهاد عنوان کتاب، تالیف و گردآوری مجموعه‌های علمی در قالب کتاب، تا پرداخت صد در صدی هزینه‌های آن حمایت می‌شود.
دکتر محمدپور ادامه داد: در طی سال پژوهشی گذشته 140 مقاله توسط اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاه در همایش‌های معتبر داخلی و خارجی ارائه شد.
وی با اشاره به فعالیت سه مجله علمی و دانشجویی در سطح دانشگاه، عنوان کرد: نشریه علمی پژوهشی«پژوهش و سلامت» از فصلنامه به دوماهنامه تبدیل شده است و هم‌اکنون به زبان لاتین و به صورت الکترونیک منتشر می‌شود.
وی تصریح کرد: از آذر 94 تا آذر 95، در مجموع 68 مقاله در نشریه «افق دانش» و 85 مقاله در نشریه «پژوهش و سلامت» به چاپ رسید.
معاون تحقیقات و فناوری با اشاره به فعالیت کمیته منطقه‌ای اخلاق در پژوهش‌های علوم پزشکی در این دانشگاه، ابراز کرد: در طی سال پژوهشی گذشته 150 طرح پژوهشی در این کمیته مورد بررسی قرار گرفت و به طور رسمی یا مشروط، مجوز شروع فعالیت آن‌ها صادر شد.
دکتر محمدپور با بیان اینکه ارتباط با صنعت در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حد دانشگاه‌های صنعتی خوب و مطلوب نیست، گفت: تلاش کرده‌ایم با تقویت این ارتباط به عنوان یک واحد مشورتی و هدایت‌گر برای صنایع عمل کنیم.
وی پژوهش‌ها را در سه بخش پایه، منطقه‌ای و تحقیقاتی بیان کرد و افزود: پژوهش‌های پایه منجر به تولید علم می‌شود، تحقیقات منطقه‌ای ضمن کمک در تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری، فرآیند را اصلاح می‌کند و در تحقیقاتی که ایده منجر به فناوری یا تولید می‌شود، نتایج را از بخش پژوهش به بخش فناوری ارجاع می‌دهیم.
وی با بیان اینکه کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه به عنوان فوکال پوینت شرق کشور انتخاب شده است، گفت: کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه به همت دانشجویان فعالیت‌های ارزشمندی داشته است که خوشبختانه موفق شده تا در دو سال پیاپی، مقام دوم را در بین 23 دانشگاه علوم پزشکی هم‌تراز، هم در رتبه‌بندی وزارت بهداشت و هم در جشنواره علوم پزشکی رازی کسب کند.
وی به ظرفیت خوب مرکز توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت دانشگاه اشاره و تصریح کرد: در این مرکز که موافقت قطعی شورای گسترش وزارت بهداشت را هم دارد،  چهار گروه تخصصی مشغول فعالیت هستند و در راستای تربیت نیروی انسانی متخصص، اولین دوره دانشجویان دکترای تخصصی پژوهش‌محور نیز پذیرفته شدند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به تلاش‌های مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و تجهیزات پزشکی، گفت: این مرکز که در بخش تولید و فناوری فعالیت می‌کند، توانسته است هم در بخش هسته‌های فناور و هم شرکت‌ها، ایده‌های اولیه را پذیرش کند.
دکتر محمدپور با اشاره به اینکه سه شرکت از این مرکز در مرحله رشد به سر می‌برند و تا کنون چهار مورد ثبت اختراع داشتیم، افزود: هشت هسته فناور در مرحله پیش رشد هستند که در مرحله توانمندشدن و نمونه‌سازی اولیه حرکت می‌کنند.
وی، کتابخانه مرکزی دانشگاه را یکی از بسترهای مناسب برای انجام کارهای تحقیقاتی عنوان و اظهار کرد: کتابخانه مرکزی بالغ بر 60هزار نسخه چاپی و الکترونیک با سیستم دسترسی از راه دور و سامانه تامین مدرک دارد.
دکتر محمدپور افزود: مرکز فناوری اطلاعات هم توانسته است زیرساخت‌های مناسب با اینترنت با پهنای باند 64 مگابایت و سرعت مطلوب 4 مگابایت را فراهم کند تا اساتید، دانشجویان و همکاران در دسترسی به منابع الکترونیک با محدودیت و مشکلی مواجه نباشند.

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس