فرماندار گناباد در مراسم گرامیداشت روز پژوهش و تجلیل از پژوهشگران نمونه دانشگاه علوم پزشکی و مجتمع آموزش عالی گنابادگفت: نباید تحقیقات و پژوهشهای هر سال مثل سالهای گذشته باشد و باید از انجام کار حجمی و تکراری در حوزه پژوهش گذر کنیم.
به گزارش وبدا، دکتر محمدعلی نبیپور در این مراسم که باحضور روسا، معاونین، اعضای هیئت علمی، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و مجتمع آموزش عالی گناباد و جمعی از مسئولان در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، افزود: اگر تحقیق و پژوهشی، کاربردی نباشد و مشکلی از جامعه حل نکند، آن پژوهش ارزشی نخواهد داشت .
وی با تاکید بر اینکه باید رویکرد کشور به سمتی برود که پژوهشها عملیاتی و کاربردی شود، گفت: وظیفه همه است تا کاری کنند با انجام پژوهشهای کاربردی، باری از جامعه برداشته و راهی به سوی پیشرفت بیشتر باز شود.
فرماندار گناباد، یکی از آسیبهای جدی حوزه پژوهش را نگاه کمی به این حوزه و ارائه آمار در کار پژوهشی دانست و تصریح کرد: اگر نگاه کاربردی به پژوهش نباشد، به سمتی میرویم که چقدر کار حجمی انجام دادهایم و این کار اصلا ارزشی ندارد.
دکتر نبیپور، دانشگاه را مرکز و مامن پژوهش عنوان و ابراز کرد: نکته بسیار مهم این است که نگاه ما به پژوهش، نگاه کاربردی باشد که کاری که انجام میدهیم چه مشکلاتی از مردم و جامعه را در راستای راحت زیستن مرتفع خواهد کرد و اگر غیر از این باشد، پژوهشها به قفسه کتابخانهها خواهد رفت و جز هزینه برای پژوهشگر و سیتم پژوهشی، آوردهای نخواهد داشت.
وی، یکی از آسیبهای جدی سالهای اخیر پژوهش را ورود مدیران اجرایی در کسوت پژوهشگر عنوان و تاکید کرد: مدیران باید به دستگاههای پژوهشگر معظلات را نشان دهند و آنها خروجی و برون داد مناسبی را برای حل مشکلات ارائه دهند.
فرماندار گناباد، آسیب دیگر حوزه پژوهشی را متوجه پژوهشگران دانست و افزود: بنا به فرموده مقام معظم رهبری، ما پژوهشگری میخواهیم که شجاعت داشته باشد. اگر پژوهشگر جسارت علمی داشته باشد، خیلی از مشکلات مرتفع خواهد شد.
دکتر نبیپور، بی توجهی به پژوهشگران در دستگاههای اجرایی را به عنوان یکی دیگر از آسیبهای جدی حوزه پژوهش بیان و ابراز کرد: عدم ارتباط مناسب بین دانشگاه و صنعت و دانشگاه با حوزه اجرا یکی از مهمترین مشکلات کنونی است و بی شک اگر دانشگاههای ما به حوزههایی که معظلات اجرایی دارد، ورود پیدا کنند، نتایج خوبی را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، دانشگاهها در حوزه های مختلف اجتماعی، فناوری، فرهنگی، اقتصادی، روابط خارجی و ... برای سیاستگذاران و تصمیمگیران استراتژی مینویسند.
فرماندار گناباد با اشاره به اینکه به رغم وجود همه مشکلات وکمبودها، نیروهای انسانی توانمند و ارزشمندی در دانشگاهها داریم، اظهار کرد: گناباد به دانشگاههایش افتخار میکند و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی نیز باید تلاش کنند تا بیش از این نقشآفرینی نمایند.
دکتر نبیپور با بیان اینکه موفقیتهای پی در پی هر کشوری ریشه در علم و دانشگاه دارد، گفت: باید همت عالی دانشگاهیان و حمایت سیستم دولتی همافزایی داشته باشند تا نتایج خوبی حاصل شود.