معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی و مجتمع آموزش عالی گناباد، فعالیتها و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه را در سال96 تشریح کرد.
به گزارش وبدا، دکتر علی محمدپور در این مراسم که باحضور فرماندار شهرستان، روسا، معاونین، اعضای هیئت علمی، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و مجتمع آموزش عالی گناباد و جمعی از مسئولان در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک هفته پژوهش گفت: دستاوردهای کسب شده در حوزه پژوهشی حاصل تلاش جمعی و مبتنی بر رسالت دانشگاه و برنامههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در 5 محور انجام شده است که تولید علم، ارتقا زیرساختهای پژوهشی، توسعه تحقیقات دانشجویی، اخلاق در پژوهش و توانمندسازی و حمایت از ایدههای فناورانه این محورهای اصلی هستند.
وی، تصویب بیش از 150 طرح تحقیقاتی و برگزاری بالغ بر 60 کارگاه پژوهشی را مهمترین فعالیت انجام شده عنوان و اظهار کرد: چاپ و انتشار بیش از 200 مقاله در نمایههای بینالمللی نوع یک و چاپ یا در حال انتشار بودن بیست مورد کتاب از دیگر فعالیتهای پژوهشی انجام شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به انتشار مرتب دو مجله علمی ـ پژوهشی مصوب وزارت بهداشت به زبان فارسی و انگلیسی، ابراز کرد: خوشبختانه در بخش تحقیقات دانشجویی و با تاکید بر پتانسیل خوب دانشجویان جوان توانستهایم ضمن کسب رتبههای دوم و سوم توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سه سال متوالی، در بین 5 دانشگاه برتر در بین دانشگاههای علوم پزشکی هم تراز قرار داشته باشیم.
دکتر محمدپور، ارزیابی کمیتههای دانشجویی شمال شرق کشور، عضویت ثابت شورای سیاستگذاری تحقیقات دانشجویی کشور و برگزاری دوزادهمین همایش پژوهشی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی شرق کشور را از دیگر فعالیتها و موفقیتهای انجام شده دانشگاه در حوزه پژوهش بیان کرد و گفت: در راستای تقویت کارهای پژوهشی، حمایت از دانشجویان و محققین در جهت حضور موثر در همایشهای علمی، مشارکت دانشگاه در بخشهای اجرایی و علمی چهار همایش کشوری و بینالمللی در یک سال اخیر و اخذ مجوز تاسیس واحد توسعه تحقیقات بالینی و کمیته سازمانی اخلاق مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی علامه بهلول گنابادی انجام شده است.
وی، مشاوره علمی منظم محقیقن در دو نوبت صبح و عصر در کتابخانه مرکزی و نت لب و تامین کامل حجم دانلود مورد نیاز کاربران را از دیگر فعالیتهای انجام شده بیان و اظهار کرد: علاوه بر استقرار وحمایت 19هسته فناور در مرکز رشد دانشگاه، این مرکز موفق شده است در بین 75 مرکز رشد وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی کشور، رتبه دهم را کسب کند که موفقیت بزرگی در بخش رشد فناوری است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، برگزاری نمایشگاههای کتاب و دستاوردهای پژوهشی و فناوری با مشارکت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و بخش صنعت شهرستان بویژه در هفته پژوهش را از جمله فعالیتها بیان و ابراز کرد: به منظور فراهمکردن بستر لازم برای انجام پروژههای تحقیقاتی، منابع چاپی به بیش از 50هزار سند و منابع الکترونیکی به بیش از 35هزار مورد افزایش یافته است. ضمن آنکه وبسایت کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز توانست رتبه اول ارزیابی وبسایت کتابخانههای دیجیتال دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور را کسب نماید.
دکتر محمدپور با بیان اینکه در مسیر توسعه کمی و کیفی، رویکرد صرفه جویی و توجه به بحث اقتصاد مقاومتی همواره مورد تاکید بوده است، گفت: مواردی مثل راه اندازی سامانه پردازش ابری در بخش رایانه و جایگزینی منابع الکترونیکی به جای منابع چاپی جز مواردی در این راستا بوده است.
وی با اشاره به پروژهها و فعالیتهای برون دانشگاهی و مشارکتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: در حال حاضر، اجرای پروژه جمعآوری و شناسایی گیاهان دارویی در منطقه گناباد با همکاری گروه تخصصی دانشگاه فردوسی، مجتمع آموزش عالی، جهادکشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی این شهرستان در حال انجام است.
دکتر محمدپور افزود: عقد تفاهم نامه با دانشگاهها و مراکز داخلی و خارجی در رابطه با طرحهای پژوهشی مشترک موردنظر است تا در این راستا طرح های پژوهشی مشترکی درباره مسائل و مشکلاتی همچون ریزگردها وآب آشامیدنی انجام شود.
وی، اجرای موفق پروژه رصد فرهنگی به سفارش مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی استان خراسان رضوی درباره مسائل فرهنگی، تصویب و اخذ مجوز راهاندازی برنامه ثبت موارد طلاق و پیامدهای آن در منطقه و اجرای دو پروژه در رابطه با تدوین سند پیشگیری و کنترل آسیبهای اجتماعی شهرستان گناباد را از دیگر پروژههای تحقیقاتی مشارکتی عنوان کرد.
دکتر محمدپور خاطرنشان کرد: آنچه حاصل شده است نتیجه یک تلاش جمعی در کنار حمایتهای روسا و معاونین دانشگاه بوده که توانستهایم به رغم محدودیت منابع اعتباری، با این حمایتها و تکیه بر توان نیروهای انسانی ارزشمند، به این موفقیتها و دستاوردها دست یابیم.