دومین کارگاه منطقه‌ای اخلاق در انتشار آثار پژوهشی برگزار شد

انتشار محتوا: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۵۴:۰۰ قبل از ظهر

به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، دومین کارگاه منطقه‌ای اخلاق در انتشار آثار پژوهشی برگزار شد.

 



به گزارش وب‌دا، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در ابتدای این کارگاه آموزشی که در سالن ابن‌سینا پردیس برگزار شد، با تشکر از مدرسین، شرکت‌کنندگان و برگزارکنندگان کارگاه گفت: اخلاق در انتشار آثار پژوهشی مبحث مهمی برای همه کسانی است که در حال تحقیق و پژوهش هستند.
خانم دکتر شهلا خسروان با تاکید بر اینکه داشتن دانش بروز می‌تواند زمینه استفاده درست از ابزار تحقیق را فراهم کند، افزود: حاصل تلاش و دانش محقق قرار است در خدمت نیازهای جامعه قرار بگیرد و اگر از آن به درستی استفاده نکنیم ممکن است آسیب‌هایی داشته باشد.
دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی به عنوان اولین مدرس ضمن قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی گناباد در برپایی این کارگاه، گفت: امسال 30 کارگاه اخلاق در پژوهش در کلان منطقه‌های مختلف برگزار شده است.
دکتر احسان شمسی کوشکی با بیان اینکه پژوهشی که از نظر علمی درست و استاندارد و در مسیر درست حرکت کرده باشد، نقص اخلاقی نخواهد داشت، اظهار کرد: باید این دید را پیدا کنیم که اخلاق در انتشار آثار، مستقل از اخلاق در پژوهش نیست.
وی در ادامه به تبیین استانداردهای یک تحقیق درست و علمی در راستای انجام یک پژوهش اخلاقی و انتشار آن پرداخت.
دکتر باقری دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و دبیر کارگروه رسیدگی به تخلفات پژوهشی کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مدرس دیگر این کارگاه بود که پس از ارائه مباحثی در خصوص پژوهش‌ها، به تشریح آئین‌نامه کشوری اخلاق در انتشار آثار پژوهشی پرداخت.
پرسش و پاسخ و ارائه نظرات شرکت‌کنندگان، بخش پایانی این کارگاه آموزشی یک روزه بود.

 

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس