رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: یکی از راهکارهای گردشگری سلامت در ابعاد مختلف، توسعه گردشگری مبتنی بر گیاهان داروئی و طب سنتی است که میتواند با سیاست گذاریهای کلان به مرحله اجرایی برسد.
دکتر جواد باذلی در نشست هماندیشی گردشگری سلامت مبتنی بر گیاهان داروئی و طب سنتی که در سالن ابن سینای پردیس دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: در دو بند اصلی از سند چشمانداز ۲۰ ساله توسعه کشور بر دست یابی کشور به جایگاه اول اقتصادی در سطح منطقه با تأکید بر ارتقای نسبی درآمد اشتغال در زمینههای مختلف و توسعه گردشگری در ابعاد مختلف اشاره شده است.
وی ادامه داد: یکی از ابعاد اصلی در توسعه کشور، حوزه گردشگری است که این موضوع در حوزه های متفاوتی قابلیت اجرایی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: با توجه به رسالتها و همچنین توانمندیهای دانشگاه، تاکید ما بر گسترش گردشگری سلامت است که این مهم نیاز به همکاری سازمانها و واحدهای مختلف شهرستان دارد.
وی اظهار داشت: شهرستان گناباد علیرغم اینکه یکی از مناطق کمتر توسعه یافته کشور است، ولی بضاعتها و تواناییهای خیلی خوبی دارد که اگر این توانمندیها را بشناسیم و اقدامات و فعالیتهای مناسبی را برای رشد آنها انجام دهیم، میتوانیم با استفاده از این پتانسیل به اهدافی اصلی در سند چشم انداز ۲۰ ساله برسیم.
دکتر باذلی بیان کرد: بعضی از گیاهان دارویی گناباد شاید مرغوب ترین و عالی ترین نوع و گونه خودش در سطح کشورهای منطقه باشد که متأسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وجود دانشگاهها، ظرفیتی مهم در گناباد
وی وجود دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در گناباد را یکی از مهمترین ظرفیتهای این شهرستان برشمرد و خاطرنشان کرد: ورود پژوهشگران و اعضای هیئت علمی به این موضوع می تواند در شناسایی بهتر ویژگیهای گیاهان داروئی منطقه مؤثر واقع شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد تأکید کرد: با استفاده از ظرفیتهای مرکز رشد فناوری گیاهان داروئی دانشگاه، شرایط برای استقرار شرکتهای دانشبنیان و فناور که بتوانند در زمینه گیاهان دارویی و سایر موارد مرتبط فعالیت نمایند، فراهم شده است.
او ابراز کرد: سال گذشته نخستین استارتاپ ویکند گیاهان دارویی و مغذی کشور را در گناباد برگزار کردیم که در واقع اغازگر ایدهپردازی در این زمینه بوده و خوشبختانه چند مورد از ایدههای ارائه شده به سمت ایجاد هستههای فناور رفت تا بتوان زمینه تجاری سازیهای لازم را فراهم نماید.
آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه، از مجهزترین آزمایشگاه منطقه
دکتر باذلی با اشاره به راهاندازی مرکز آزمایشگاه جامع تحقیقات این دانشگاه در آینده نزدیک، خاطرنشان کرد: این آزمایشگاه با بهرهمندی از بهترین و باکیفیتترین تجهیزات آزمایشگاهی،یکی از مجهزترین و مدرنترین آزمایشگاههای منطقه خواهد بود که بستر مناسبی برای تحقیقات در حوزههای مختلف به ویژه در حوزه گیاهان دارویی فراهم مینماید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه امور مربوط به تأسیس آزمایشگاه تخصصی گیاهان دارویی نیز در حال انجام است، افزود: با این اقدام، یک ظرفیت ویژه و خاص با تمرکز بر حوزه گیاهان دارویی و بستر بسیار مناسبی برای انجام تحقیقات این نوع گیاهان فراهم میشود که میتواند با برندسازی، زمینه استفاده حداکثری از گیاهان دارویی را ایجاد نماید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد عنوان کرد: راهاندازی سلامتکدههای طب سنتی، از دیگر برنامههای دانشگاه در این زمینه است که امیدوارم با اخذ مجوزهای لازم و استفاده از توان اعضای هیئت علمی دانشگاه، بتوانیم به عنوان یکی از شهرهای پیشتاز در زمینه طب سنتی اقدامات مؤثری را انجام دهیم.